Ferielukket t.o.m. 2.1.24 - vi kommer stærkt tilbage
Previous slide
Next slide
Live chat

Søg

Cart 0 0,00 kr.
Kurv
Ferielukket t.o.m. 2.1.24
Previous slide
Next slide
Cart 0 0,00 kr.

Guide: Undgå sure tæer – 5 gode råd

Undgå sure tæer - 5 gode raad
Du kender det garanteret: Din sko lugter grimt, når du tager den af, og du er bekymret for om nogle lægger mærke til det. Du rynker på næsen og bliver måske en anelse berørt af det. Bare rolig! Det er fuldstændig normalt at svede, især på områder, hvor huden ikke får lov til at ånde så meget. Undgå sure tæer med disse 5 gode råd og få friske fødder.

Indholdsfortegnelse

Hvorfor får vi sure tæer og fødder?

Undgå sure tæer en gang for alle. Ligesom alle andre steder på din krop så afgiver dine fødder også sved. Det skyldes både, at man har sokker og sko på, hvilket ikke giver de bedste forudsætninger for føddernes velvære. Fordi dine fødder er fanget i sådan et tætpakket miljø, så har de netop heller ikke mulighed for at ånde optimalt. Muligheden for at give dine fødder luft og liv bremses altså – og giver derimod ophobende bakterier og sved frit slag. Derfor er det uhyrligt vigtigt, at man får buk med sure tæer og lugtende fødder hurtigt!

Hvad kan du gøre for at undgå sure tæer?

Ligesom alle andre steder på din krop så afgiver dine fødder også sved. Det skyldes både, at man har sokker og sko på, hvilket ikke giver de bedste forudsætninger for føddernes velvære. Fordi dine fødder er fanget i sådan et tætpakket miljø, så har de netop heller ikke mulighed for at ånde optimalt. Muligheden for at give dine fødder luft og liv bremses altså – og giver derimod ophobende bakterier og sved frit slag. Derfor er det uhyrligt vigtigt, at man får buk med sure tæer og lugtende fødder hurtigt!

Husk at skifte dine sko

Det allervigtigste at gøre, når du vil af med dine sure tæer er, at du tjekker dit fodtøj. Især dem som er til grunde for, hvorfor dine fødder afgiver så meget sved. Det er for eksempel knap så godt, at du bruger dine svedige træningssko til almindelig brug eller når vejret kræver, at du går i sandaler. Det kan virke mærkeligt, at sandaler også kan spille en betydningsfuld rolle, når det kommer til forebyggelsen af sure tæer. Der er dog en mening med galskaben. Der er et ”beskyttende lag” mellem dine fødder og dine sko ved brugen af almindelige sko. Det er der ikke ved brug af sandaler i det, at din hud kommer i direkte kontakt med fodtøjet. Hvis du alligevel går i bare fødder, så anbefales det, at du vasker dem oftere.

Tag derfor en dyb indånding og trods din frygt for den ildevarslende duft. Tag dine sko af og lad dine fødder ånde i det omfang, som de har mulighed for. Sværere behøver det ikke at være, og det bedste af det hele er, at det hjælper!

Brug svedtransporterende og åndbare strømper

Hvis du ønsker at kunne tage din sko af uden frygt for den ildevarslende lugt, så er svedtransporterende og åndbare strømper vejen frem. Bambus strømper giver dig og dine fødder den sundeste forudsætning for dette. Dine fødder kan ånde, og problemet bliver nu aktivt bekæmpet.

Fibrene i bambustekstilet danner små ”lufthuller” i forbindelse med de små mellemrum, der er. Det er disse ”lufthuller” som gør at tekstilet er temperaturregulerende, svedabsorberende og åndbart. De bliver nyttige, når du begynder at svede og dine fødder bliver fugtige som et resultat heraf eftersom sveden transporteres herind. Disse ”lufthuller” mister nu evnen til at isolere til bedste evne men sørger nu for, at fordampningsprocessen igangsættes. Dette medfører, at du føler dine fødder bliver lige så stille kølet af. Du slipper dermed for dit problem og får i stedet for friske fødder.

Natron

Kniber økonomien så er natron et godt husligt produkt, der kan hjælpe på at undgå sure tæer. Når man beskriver, at natron kan fjerne selv den mest ildevarslende lugt, så er der altså noget om snakken. Sved er skidt, og det er derfor, at produktet er effektivt og forebyggende imod sure tæer. Det eneste du skal gøre, er at hælde natron op i din sko og væbne dig med masser af tålmodighed. Derefter skal du fjerne produktet, og så har du en frisk sko!

Bagepulver

Når det kommer til bekæmpelsen af skidtet, så findes der nærmest ikke noget, som bagepulver ikke er godt for – heller ikke at undgå sure tæer. Det er nemlig også godt at bruge, når det kommer til bekæmpelsen af sure tæer eller lugtende fødder er bagepulver.

Uanset hvad du bruger vand til, så er det en klar forudsætning, at du sørger for at alt er tørt, før du begynder at benytte og blande et andet produkt med det. Det gælder også, når du bruger bagepulver og vand. Ved at lade bagepulveret arbejde, enten direkte på din hud eller på dit fodtøj, så absorberer det den ildevarslende lugt og forebygger at det skulle ske igen.

Forkæl dig selv med måde

Et sidste alternativ ville være at forkæle dig selv med et dejligt fodbad. Dog lader hverken bakterier eller svampeinfektioner sig stoppe af det dejlige varme vand, som vi har fødderne i. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på, at man ikke lader sine fødder være for lang tid nede i den varme balje. Hvis ikke du er det, så risikerer du, at dit problem er vedvarende.

Nu har du ikke længere det trælse problem, og du kan i stedet vise dine duftende tæer og fødder frem!

Du kan også læse:

Hvad er forskellen på silke og bambus?
Viden

Hvad er forskellen på silke og bambus?

Der er ingen tvivl om, at både bambus og silke er materialer, som har en masse fordele og ikke mindst ligheder mellem hinanden. Jeg dykker i denne artikel ned i, hvordan bambus og silke bliver produceret, og prøve at give et svar på, hvad der er bedst – på trods af, at det er individuel smagssag.

Bambus sengetøj i beige fra Bambuni
Guides

Guide: Hvor ofte skal man skifte sengetøj?

Hvor ofte skal man skifte sengetøj, er et spørgsmål vi får utroligt ofte i vores kundeservice. Vi har derfor valgt at få udarbejdet dette blogindlæg, da det omhandler de mest gængse huskeregler, og hvorfor vask af – ‘normalt’ – sengetøj er så vigtigt. Det er en disciplin, du skal lære at mestre – så læs videre, og til ende, så bliver det en inkorporeret del af dine fremtidige vaskevaner.

Bambus strømper uden elastik i sort
Blog

Åndbare strømper – Hvad er åndbare sokker?

Åndbare strømper er en populær type strømper, der er designet med specielle materialer, der tillader luft at cirkulere rundt om fødderne. Disse strømper har mange fordele for brugeren, herunder øget komfort, mindre sved og lugt samt en reduceret risiko for skader. I denne artikel vil vi se nærmere på, hvad åndbare strømper er, og hvorfor de er blevet så populære.

Fået kølende tøj af bambus
Blog

Kølende tøj – hold dig afkølet og komfortabel i varmen

Sommeren kan være en udfordring, når det kommer til at holde sig kølig og komfortabel. Men med det rigtige tøj kan du nemt holde dig afkølet, uden at gå på kompromis med udseendet. Kølende tøj er en ideel løsning til dig, der ønsker at holde sig afkølet i varmen. I denne artikel vil vi se på, hvad kølende tøj er, og hvordan det virker. Afslutningsvis dykker vi ned i, hvorfor det kan være en god mulighed for dig.

Min kurv
Køb for 499,00 kr. mere og få gratis fragt!
Din kurv er tom.

Du har endnu ikke tilføjet nogle varer.