Gratis fragt på alle bestillinger i dag - gælder kun med DAO pakkeshop*
GRATIS FRAGT! PÅ ALT BAMBUS - T.O.M SØNDAG D. 06.02.23
Cart 0 0,00 kr.
Cart 0 0,00 kr.

Guide: Undgå sure tæer – 5 gode råd

Undgå sure tæer - 5 gode raad
Du kender det garanteret: Din sko lugter grimt, når du tager den af, og du er bekymret for om nogle lægger mærke til det. Du rynker på næsen og bliver måske en anelse berørt af det. Bare rolig! Det er fuldstændig normalt at svede, især på områder, hvor huden ikke får lov til at ånde så meget. Undgå sure tæer med disse 5 gode råd og få friske fødder.

Indholdsfortegnelse

Hvorfor får vi sure tæer og fødder?

Undgå sure tæer en gang for alle. Ligesom alle andre steder på din krop så afgiver dine fødder også sved. Det skyldes både, at man har sokker og sko på, hvilket ikke giver de bedste forudsætninger for føddernes velvære. Fordi dine fødder er fanget i sådan et tætpakket miljø, så har de netop heller ikke mulighed for at ånde optimalt. Muligheden for at give dine fødder luft og liv bremses altså – og giver derimod ophobende bakterier og sved frit slag. Derfor er det uhyrligt vigtigt, at man får buk med sure tæer og lugtende fødder hurtigt!

Hvad kan du gøre for at undgå sure tæer?

Ligesom alle andre steder på din krop så afgiver dine fødder også sved. Det skyldes både, at man har sokker og sko på, hvilket ikke giver de bedste forudsætninger for føddernes velvære. Fordi dine fødder er fanget i sådan et tætpakket miljø, så har de netop heller ikke mulighed for at ånde optimalt. Muligheden for at give dine fødder luft og liv bremses altså – og giver derimod ophobende bakterier og sved frit slag. Derfor er det uhyrligt vigtigt, at man får buk med sure tæer og lugtende fødder hurtigt!

Husk at skifte dine sko

Det allervigtigste at gøre, når du vil af med dine sure tæer er, at du tjekker dit fodtøj. Især dem som er til grunde for, hvorfor dine fødder afgiver så meget sved. Det er for eksempel knap så godt, at du bruger dine svedige træningssko til almindelig brug eller når vejret kræver, at du går i sandaler. Det kan virke mærkeligt, at sandaler også kan spille en betydningsfuld rolle, når det kommer til forebyggelsen af sure tæer. Der er dog en mening med galskaben. Der er et ”beskyttende lag” mellem dine fødder og dine sko ved brugen af almindelige sko. Det er der ikke ved brug af sandaler i det, at din hud kommer i direkte kontakt med fodtøjet. Hvis du alligevel går i bare fødder, så anbefales det, at du vasker dem oftere.

Tag derfor en dyb indånding og trods din frygt for den ildevarslende duft. Tag dine sko af og lad dine fødder ånde i det omfang, som de har mulighed for. Sværere behøver det ikke at være, og det bedste af det hele er, at det hjælper!

Brug antibakterielle og åndbare strømper

Hvis du ønsker at kunne tage din sko af uden frygt for den ildevarslende lugt, så er antibakterielle og åndbare strømper vejen frem. Bambus strømper giver dig og dine fødder den sundeste forudsætning for dette. Dine fødder kan ånde, og problemet bliver nu aktivt bekæmpet.

Fibrene i bambustekstilet danner små ”lufthuller” i forbindelse med de små mellemrum, der er. Det er disse ”lufthuller” som gør at tekstilet er temperaturregulerende, svedabsorberende og åndbart. De bliver nyttige, når du begynder at svede og dine fødder bliver fugtige som et resultat heraf eftersom sveden transporteres herind. Disse ”lufthuller” mister nu evnen til at isolere til bedste evne men sørger nu for, at fordampningsprocessen igangsættes. Dette medfører, at du føler dine fødder bliver lige så stille kølet af. Derudover har bambusplanten også særlig egenskaber, der betyder at bakterielle stoffer bliver hæmmet. Det gør de vha. de forebyggende stoffer, som er i planten. Du slipper dermed for dit problem og får i stedet for friske fødder.

Natron

Kniber økonomien så er natron et godt husligt produkt, der kan hjælpe på at undgå sure tæer. Når man beskriver, at natron kan fjerne selv den mest ildevarslende lugt, så er der altså noget om snakken. Sved er skidt, og det er derfor, at produktet er effektivt og forebyggende imod sure tæer. Det eneste du skal gøre, er at hælde natron op i din sko og væbne dig med masser af tålmodighed. Derefter skal du fjerne produktet, og så har du en frisk sko!

Bagepulver

Når det kommer til bekæmpelsen af skidtet, så findes der nærmest ikke noget, som bagepulver ikke er godt for – heller ikke at undgå sure tæer. Det er nemlig også godt at bruge, når det kommer til bekæmpelsen af sure tæer eller lugtende fødder er bagepulver.

Uanset hvad du bruger vand til, så er det en klar forudsætning, at du sørger for at alt er tørt, før du begynder at benytte og blande et andet produkt med det. Det gælder også, når du bruger bagepulver og vand. Ved at lade bagepulveret arbejde, enten direkte på din hud eller på dit fodtøj, så absorberer det den ildevarslende lugt og forebygger at det skulle ske igen.

Forkæl dig selv med måde

Et sidste alternativ ville være at forkæle dig selv med et dejligt fodbad. Dog lader hverken bakterier eller svampeinfektioner sig stoppe af det dejlige varme vand, som vi har fødderne i. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på, at man ikke lader sine fødder være for lang tid nede i den varme balje. Hvis ikke du er det, så risikerer du, at dit problem er vedvarende.

Nu har du ikke længere det trælse problem, og du kan i stedet vise dine duftende tæer og fødder frem!

Du kan også læse:

Guide Hvad er det bedste sengetøj
Guides

Guide: Hvad er det bedste sengetøj?

Det er et evigt spørgsmål, og der findes jo egentligt ikke et korrekt svar på det. Vi er heldigvis alle sammen forskellige. Jeg har skrevet dette blogindlæg, så det gerne skulle være nemmere for dig at navigere i fordele og ulemper ved de enkelte tekstiler. Som sagt er især sengetøj en smagssag, og hvorvidt du kan lide det hårdt eller blødt, er din sag. Vent, det lød forkert. Jeg mener en rug eller blød overflade. Nu er vi på et sidespor, så vi må hellere komme til sagen. Så håber jeg, at du kan finde DIT næste sengesæt blandt de 7 finalister.

Guide: Fold dine underbukser praktisk og nemt
Guides

Guide: Fold dine underbukser praktisk og nemt

Du når til bunken af vasketøjskurven og du bliver mødt af et hav af underbukser, der bare venter på at blive lagt sammen. Du ruller med øjnene og lægger hovedet i hænderne. Du kommer jo til at drukne i det… Det magter du simpelthen ikke, og de bliver derfor smidt ind i skuffen – hulter til bulter. De fylder alligevel ikke så meget, so where is the harm in doing that? Men vi har gode nyheder til dig: Sådan behøver det slet ikke at være!

Hvad er forskellen på hamp og bambus?
Viden

Hvad er forskellen på tekstil af hamp og bambus?

Bambustekstil og hamp tekstil er begge bæredygtige alternativer til traditionelle tekstiler som bomuld og polyester. Men selvom de begge er bæredygtige, er der nogle væsentlige forskelle mellem de to. Det vil jeg i denne artikel – forsøge – at gøre dig klogere på.

Guide: Sådan folder du dine håndklæder
Guides

Guide: Sådan folder du dine håndklæder

Tørretumbleren bipper. Dine håndklæder er nu færdige og dejlig varme, men der er et problem… de skal lægges på plads. Og det er bare noget, som ingen af os ser frem til. Men når alt kommer til alt, så er det bare noget, som skal ordnes. Vi vil i denne guide derfor beskrive og vise dig, hvordan du kan folde dine håndklæder sammen på en overskuelig måde og indbydende måde.

Min kurv
? Køb for 499,00 kr. mere og få gratis fragt!
Din kurv er tom.

Du har endnu ikke tilføjet nogle varer.