Cart 0 0,00 kr.
Cart 0 0,00 kr.

Den bedste bambuskvalitet

Bambustekstilfibre har et flot skær og en naturlig rund overflade, således de føles både bløde og rare mod huden. Fx. er sømmen ved tåen af vores bambusstrømper håndsyet og kan næsten ikke ses eller mærkes, hvorfor sømmen hverken irriterer eller mærkes ved brug.
Bambuni Denmarks bambusstrømper er fremstillet af 79 % bambusviskose, 18 % polyester og 3 % lycra. Samt vores andre bambus produkter som T-shirts, underbukser og toppe, er lavet af hele 95% bambusviskose. Typisk er tøj fremstillet af bambus lavet af garnnøgler, der ikke blot indeholder viskose fra bambus, men også fx bomuld og/eller uld. Vores bambustøj er fremstillet af garn bestående af 100 % bambusviskosetekstil. Dette bevirker, at bambusviskosens egenskaber i strømperne, fx den antibakterielle effekt, er højere.

Bæredygtig og ansvarlig dyrkelse

Bambus er en af de mest hurtigt voksende planter i verden, og kan nogle steder vokse op til 250 cm på blot 24 timer. Bambus kan blive høstet kontinuerligt, uden der sker skade på det omkringliggende miljø, da det er en græssort, og derfor vokser hurtigt igen efter høst. Det kan sammenlignes med en normal græsplæne, der slås og hurtigt vokser op igen. På denne måde er det ikke nødvendigt at plante bambussen igen efter høst. Desuden kræver bambus ikke særlig meget vedligeholdelse for at kunne vokse og trives. Endvidere er det ikke nødvendigt at bruge hverken kunstgødning eller pesticider for at dyrke bambus, da bl.a. bambusplantens indhold af Bamboo kun giver den et naturligt forsvar mod bakterier, skadedyr og svampeangreb. Derimod anslås det, at ca. 25 % af verdens insekticider og over 10 % af verdens pesticider anvendes til dyrkelse af bomuldsplanten.

Holder jorden sund

Bambus stabiliserer jorden med dets omfattende rodsystem, som forhindrer jorderosion, vandafstrømning og opretholder flodbredder. Bambus forbedrer jordens sundhed ved at udskille overskydende nitrogen.
Bomuldsplanter har brug for god plads imellem sig, hvilket resulterer i, at jorden bliver ”bagt” af solen og oxiderer, så der frigives CO2 ud i atmosfæren og forringer jordens kvalitet. Bambus kan derimod vokse tæt og giver derved også en bedre jordudnyttelse per hektar – helt op til 10 gange bedre udbytte end ved bomuldsdyrkelse. Bambus hjælper med at nedsætte vandforurening pga. dets høje nitrogenforbrug.

Svedtransporterende bambustøj

Tekstil af bambusviskose minder på mange måder om selve bambusplanten. Bambusplanten er effektiv til at optage og udnytte vand. Den kan optage op til 300 % af sin egen vægt i vand. Bambustekstil er langt bedre til at absorbere og transportere vand og sved end bomuld. 

Bambusviskose har en speciel molekylærstruktur med mikro mellemrum og huller imellem fibrene, som gør dem ekstra åndbare. Denne egenskab i vores bambustøj gør, at kropsvarme og sved hurtigt transporteres væk fra hudden, så det kan fordampe, og samtidigt holde kroppen tør og behagelig gennem hele dagen. Husk dog, at du bør bære åndbare sko, da vand og sved ellers ikke kan fordampe.

Fremstilling af bambustøjet

Bambuni Denmarks bambustøj er lavet af bambusviskosetekstil fremstillet af Moso kæmpebambus (kendt som ”Mao Zhu” i Kina), som bliver op til 28 meter høje og dækker ca. 3 millioner hektar af Kina. Bambusfiber anvendt i tøj er en regenereret cellulosefiber udvundet fra naturens bambus.  Bambusviskosen, som anvendes til fremstilling af vores bambustøj, bliver fremstillet ved først at tage rå bambuspulp fra bambusplanten kerne. Dernæst ekstraheres bambuscellulose fra bambuspulpen, og til sidst spindes bambuscellulosen til fibre. Bomuldsplanter har brug for god plads imellem sig, hvilket resulterer i, at jorden bliver ”bagt” af solen og oxiderer, så der frigives CO2 ud i atmosfæren og forringer jordens kvalitet. Bambus kan derimod vokse tæt og giver derved også en bedre jordudnyttelse per hektar – helt op til 10 gange bedre udbytte end ved bomuldsdyrkelse. Bambus hjælper med at nedsætte vandforurening pga. dets høje nitrogenforbrug.

Hensyn til miljøet

Udover at dyrkningen af bambusplanten i sig selv er meget bæredygtig, så er Bambuni Denmarks leverandør i Kina også miljøbevidste. Vores leverandørs fabrik, hvor bambussokkerne fremstilles, har moderne, miljøvenlige og højteknologiske maskiner til fremstilling af vores bambussokker.
Derudover har leverandøren af de tekstilgarnnøgler, som vores bambussokker fremstilles af, modtaget OEKO-TEX® Standard 100 certifikat. Certifikatet betyder, at tekstilerne er testet og godkendt ud fra de krav, som Oeko-Tex® stiller til indholdet af kemiske stoffer, der kan – eller mistænkes for at kunne – skade kroppen.
Oeko-Tex® er verdens førende organisation indenfor sundhedsmærkning af tekstiler. Mærkningen betyder, at tekstilet ikke indeholder skadelige stoffer.

Biologisk nedbrydelig

Bambusfibre er essentielt en regenereret cellulosefiber, og kan derfor ligesom bambusplanten selv nedbrydes 100% af naturen.

Minimerer global opvarmning

Bambus optager ca. 5 gange mængden af de drivhusgasser, som den tilsvarende mængde træer optager. Derudover producerer bambus 35 % mere oxygen, end den tilsvarende mængde træer gør. På denne måde hjælper bambusplanterne stærkt i kampen mod global opvarmning.

Mindre vask af dit bambustøj

Bambus tøjets antibakterielle egenskaber resulterer ikke blot i, at bambustøjet er modstandsdygtige overfor bakterier og svedlugt, men også at bambus tøjet kan vaskes på lavere temperaturer og ikke behøver at blive vasket så ofte. Dette skåner miljøet, da der således bruges mindre energi og vand til vask. Vask på lavere temperaturer og med indersiden ud ad giver den længste levetid for bambus tøjet. Da bambusfibrenes styrke nedsættes, når de er våde, bør bambustøjet kun lufttørres.

Pandaen sikret

Der eksisterer over 1200 kendte arter af bambus, hvoraf pandaerne kun spiser 25 arter. Hvis du spekulerer over om vores bambusproduktion tager maden fra pandaer, så kan vi fortælle dig, at vores bambustøj er fremstillet af bambusarten Moso, som er en af de mange arter, som panderne ikke spiser.
Min kurv
🎁 Køb for 399,00 kr. mere og få fri fragt!
Din kurv er tom.

Du har endnu ikke tilføjet nogle varer.