Cart 0 0,00 kr.
Cart 0 0,00 kr.
Pas godt på familiens allergikere med allergivenligt sengetøj

Pas godt på familiens allergikere med allergivenligt sengetøj

Pas godt på familiens allergikere med allergivenligt sengetøj
Soveværelset kan hurtigt blive en rigtig giftbombe, når det kommer til personer, som døjer med støvallergi. Pas godt på allergikerne i familien med allergivenligt sengetøj...

Hvis du har allergikere i familien, eller hvis du selv er allergiker, så ved du, hvor udfordrende dagen kan være for en med allergi. Men for nogle allergikere – såsom de som lider af pollenallergi eller støvmideallergi – kan natten være mindst lige så hård at komme igennem.

Dette skyldes, at både pollen og støvmider har en tendens til at hobe sig op i vores senge, hvilket både kan give stoppet eller løbende næse, sviende øjne, ondt i halsen og meget mere for allergikere. Hvis du – eller en som du holder af – desværre kender alt for godt til disse symptomer, så læs med herunder. Her kan du nemlig lære om fordelene ved allergivenligt sengetøj.

Skab den gode søvn med allergivenligt sengetøj

Mange allergikere, hvis allergier går i udbrud i sengen, kender til rådet om, at man skal sørge for at vaske sengetøj, dyner osv. ofte for at undgå ophobning af allergenerne. Men faktisk kan du som allergiker også få en bedre nattesøvn ved at vælge sengetøj lavet i nogle specifikke materialer.

For eksempel er bambus sengetøj et rigtig godt valg, hvis du søger allergivenligt sengetøj. Bambussen indeholder nemlig en række naturlige egenskaber, som gør, at den er velegnet til en række forskellige allergier såsom støvmideallergi og pollenallergi.

Dette skyldes, at bambus har antibakterielle egenskaber. Det vil altså med andre ord sige, at bambusfibrene er med til at holde antallet af husstøvmider og pollen nede i selve sengetøjet, hvormed der altså er færre allergener ‘fanget’ i sengetøjet. Derfor vil allergikere ofte opleve en bedring i deres symptomer, når de sover i sengetøj lavet af bambus.

Det skal du overveje, når du vil købe allergivenligt sengetøj

Når du gerne vil købe allergivenligt sengetøj, så er der en række ting, som du bør overveje, inden du gør dit køb. Vi har samlet nogle af overvejelserne her, sådan at du kan træffe lige netop det valg, som er bedst for din eller din kæres allergi:

Hvilket materiale?

Bambus er langt fra det eneste materiale, som fungerer godt som allergivenligt sengetøj. Silke er endnu en type af stof, som mange allergikere kan drage store fordele af at bruge. Dog er det langt fra alle mennesker, som er vilde med den følelse, som silkesengetøj giver – det bliver ganske enkelt for glat for nogle mennesker.

Derfor er det da også oftest bambus, som anbefales til allergikere, da det udover dets antibakterielle egenskaber også er utroligt blødt og rart at ligge i. Dertil er det fugt- og svedtransporterende og temperaturregulerende.

Undgå muskelspændinger

I modsætning til den første fordel så er denne måske lidt mere overraskende; når du bruger kølende sengetøj, så kan du forebygge imod muskelspændinger såsom for eksempel hovedpiner og andre muskelsmerter.

Dette skyldes, at når du ligger og har det varmt om natten, så kommer du automatisk til at spænde i dine muskler. Det er med til at forringe din søvnkvalitet, da dine muskler dermed ikke bliver ordentligt udhvilede. Derfor vil du stadig føle dig udmattet, når du vågner.

Husk komforten

Der findes et hav af forskellige typer af allergivenligt sengetøj, som er velegnet til allergikere. Desværre har mange af dem en tendens til at lægge mere vægt på at være allergivenlig fremfor at være komfortabel. Dette kan selvfølgelig være nødvendigt at prioritere for nogle allergikere, men hvis du værdsætter din komfort, så er det ikke altid optimalt at sove i så tætvævet sengetøj, at det nærmest virker plastikagtigt.

Husk derfor at overveje, om materialet, som det allergivenlige sengetøj er lave af, er komfortabelt. Ellers risikerer du, at din søvn i stedet ødelægges af en dårligere komfort.

Du kan også læse:

Bambus strømper uden elastik i sort
Blog

Åndbare strømper – Hvad er åndbare sokker?

Åndbare strømper er en populær type strømper, der er designet med specielle materialer, der tillader luft at cirkulere rundt om fødderne. Disse strømper har mange fordele for brugeren, herunder øget komfort, mindre sved og lugt samt en reduceret risiko for skader. I denne artikel vil vi se nærmere på, hvad åndbare strømper er, og hvorfor de er blevet så populære.

Fået kølende tøj af bambus
Blog

Kølende tøj – hold dig afkølet og komfortabel i varmen

Sommeren kan være en udfordring, når det kommer til at holde sig kølig og komfortabel. Men med det rigtige tøj kan du nemt holde dig afkølet, uden at gå på kompromis med udseendet. Kølende tøj er en ideel løsning til dig, der ønsker at holde sig afkølet i varmen. I denne artikel vil vi se på, hvad kølende tøj er, og hvordan det virker. Afslutningsvis dykker vi ned i, hvorfor det kan være en god mulighed for dig.

Hvad er bambus viskose egentligt? Vi dykker ned i bambusviskose i denne artikel
Viden

Hvad er bambus viskose?

Vi får ofte rigtig mange spørgsmål om, hvad bambus viskose egentligt er. I denne artikel kan du læse hele processen i bambus fra skov til tekstil, og lære om, hvordan det egentligt kan lade sig gøre, at tage en af de hårdeste materialer, og lave dem så bløde, som bambus er.

Bambus tekstilpleje Vask & vedligeholdelse af dit bambustøj
Guides

Bambus tekstilpleje: Vask af bambustøj

Selvom bambus er en holdbar og bæredygtig tekstilfibre, kræver det stadig en vis grad af pleje for at opretholde tøjets kvalitet og holdbarhed. Heldigvis er det nemt at pleje dit bambustøj, når du ved hvordan, du skal gøre. I denne artikel vil vi give dig 10 enkle råd til at vaske og vedligeholde dit bambustøj, så det holder sig blødt, lækkert og i god stand i længere tid. Følg disse råd og få mest muligt ud af dit bambustøj, samtidig med at du reducerer dit klimaaftryk og tager et skridt mod en mere bæredygtig garderobe.

Min kurv
Køb for 399,00 kr. mere og få gratis fragt!
Din kurv er tom.

Du har endnu ikke tilføjet nogle varer.