Cart 0 0,00 kr.
Cart 0 0,00 kr.
Hvad er bambus viskose?

Hvad er bambus viskose?

Hvad er bambus viskose
Vi får ofte rigtig mange spørgsmål om, hvad bambus viskose egentligt er. I denne artikel kan du læse hele processen i bambus fra skov til tekstil, og lære om, hvordan det egentligt kan lade sig gøre, at tage en af de hårdeste materialer, og lave dem så bløde, som bambus er.

Indholdsfortegnelse

Hvad er det så?

Bambus viskose er en type cellulosefiber, som er lavet ved at omdanne naturlig bambus til et blødt og behageligt stof. Processen begynder med at hakke bambusstænglerne i små stykker, som koges i en kemisk opløsning, hvilket resulterer i en pasta-lignende masse. Denne masse tørres og spindes derefter til tråde, disse tråde kan så væves til stof.

Viskose af bambus er kendt for dets egenskaber. Det er ekstremt blødt, åndbart, tempererende og med en række antibakterielle egenskaber. Det betyder, at tøjet kan holde sig friskere i længere tid, og at det også kan hjælpe med at reducere lugtgener. Bambus viskose kan også være mere miljøvenligt end andre tekstiler, fordi bambusplanter vokser hurtigere – uden brug af vand og pesticider . Det er dog stadig vigtigt at overveje, hvordan bambus viskose er blevet produceret, da nogle produktionsteknikker, er mere miljøskadelige end andre.

Hvordan laves bambus viskose?

Først høstes bambusstænglerne, og de transporteres herefter til den første fabrik. Når bambusstænglerne ankommer, opdeles de i mindre stykker ved hjælp af specialmaskiner, som er udviklet til dette. De opdeles i mindre stykker som kan have en længde på op til 6 meter og en diameter på op til 25 cm.

Når bambusstænglerne er høstet – og opdelt i mindre stykker -, placeres de i store tanke med vand, og de bliver herefter kogt i over 3 timer under højt tryk. Dette kaldes “i daglig tale”  for naseri-processen. Efter kogningen fjernes bambusstykkerne fra vandet og opdeles i mindre stykker. Grunden til at mange koger stykkerne er for at fjerne olie, etc., så det ikke ender i det færdige produkt.

Efter kogningen fjernes bambusstykkerne fra vandet og opdeles i endnu mindre stykker. Disse stykker placeres derefter i en “blender” og knuses ned i en pasta-lignende masse. Bambusmassen behandles derefter med forskellige kemikalier for at fjerne eventuelle resterende urenheder. Denne proces kaldes i “daglig tale” for blegningsprocessen.

Efter behandlingen filtreres bambusmassen for at fjerne overskydende vand og urenheder. Bambusmassen spindes derefter i tråde, der kan bruges til at lave forskellige produkter, såsom tøj, sengetøj og håndklæder. De spundne tråde tørres og formes til det ønskede produkt – i dette tilfælde tekstil.

Det er vigtigt at bemærke, at der bruges kemikalier i processen til at behandle bambusmassen og forbedre kvaliteten af bambusviskosen. Det er derfor essentielt at sikre sig, at de kemikalier der anvendes i dit bambustøj er forsvarligt i et sundhedsmæssigt perspektiv, og at de er genanvendt for at minimere miljøbelastningen mindst muligt.

Kemikalier i bambus viskose

Processen med at lave bambus viskose involverer brug af kemikalier til at behandle bambusmassen. Så det eneste “gode” alternativ er at bruge genanvendte kemikalier. Genanvendelse af kemikalier betyder, at kemikalierne genbruges i stedet for at blive deponeret eller udledt i spildevand eller natur. 

I processen med genanvendte kemikalier, bruges en lukket produktionsproces. Dette betyder, at kemikalierne genanvendes i et lukket system, så deres påvirkning af miljøet minimeres mest muligt. 

I processen med genanvendte kemikalier anvendes kemikalierne flere gange i et lukket kredsløb. Det sikrer, at de kemikalier, der bruges, genbruges og ikke frigives.

Ligesom i den traditionelle produktion af bambus viskose, tørres de spundne tråde og formes til det ønskede produkt. Men i processen med genanvendte kemikalier, er processen unægtelig mere bæredygtig og miljøvenlig. Alt bambus viskose fra Bambuni er fremstillet med genanvendte kemikalier, for at gøre produktionen så miljøvenlig som mulig.

Det er vigtigt at understrege, at INGEN tekstilproduktion er miljøvenlig, og at det ikke er godt for miljøet at producere nyt tekstil. Vi stræber efter at tilbyde det bedste tekstil, og samtidig belaste miljøet mindst muligt.

Du kan også læse:

Bambus T-shirt O-hals i grøn til mænd
Blog

Kølende tøj – hold dig afkølet og komfortabel i varmen

Sommeren kan være en udfordring, når det kommer til at holde sig kølig og komfortabel. Men med det rigtige tøj kan du nemt holde dig afkølet, uden at gå på kompromis med udseendet. Kølende tøj er en ideel løsning til dig, der ønsker at holde sig afkølet i varmen. I dette vil vi se på, hvad kølende tøj er, hvordan det virker, og hvorfor det kan være en god mulighed for dig.

Hvad er bambus viskose
Viden

Hvad er bambus viskose?

Vi får ofte rigtig mange spørgsmål om, hvad bambus viskose egentligt er. I denne artikel kan du læse hele processen i bambus fra skov til tekstil, og lære om, hvordan det egentligt kan lade sig gøre, at tage en af de hårdeste materialer, og lave dem så bløde, som bambus er.

Bambus tekstilpleje Vask & vedligeholdelse af dit bambustøj
Guides

Bambus tekstilpleje: Vask af bambustøj

Selvom bambus er en holdbar og bæredygtig tekstilfibre, kræver det stadig en vis grad af pleje for at opretholde tøjets kvalitet og holdbarhed. Heldigvis er det nemt at pleje dit bambustøj, når du ved hvordan, du skal gøre. I denne artikel vil vi give dig 10 enkle råd til at vaske og vedligeholde dit bambustøj, så det holder sig blødt, lækkert og i god stand i længere tid. Følg disse råd og få mest muligt ud af dit bambustøj, samtidig med at du reducerer dit klimaaftryk og tager et skridt mod en mere bæredygtig garderobe.

Guide: Fold dine strømper mindst mulige
Guides

Guide: Fold dine strømper mindst mulige

Ser du også frem til at lægge vasketøj sammen? Så har vi et par alternative måder, at lægge dine sokker sammen på. Vi vil i denne guide beskrive og vise, hvordan du kan folde dine strømper nemt sammen uden at gå på kompromis med massefylden i skuffen.

Min kurv
Køb for 399,00 kr. mere og få gratis fragt!
Din kurv er tom.

Du har endnu ikke tilføjet nogle varer.