Ferielukket t.o.m. 2.1.24 - vi kommer stærkt tilbage
Previous slide
Next slide
Live chat

Søg

Cart 0 0,00 kr.
Kurv
Ferielukket t.o.m. 2.1.24
Previous slide
Next slide
Cart 0 0,00 kr.

Hvad betyder OEKO-TEX certificering?

OEKO-TEX CERTIFICERING, hvad betyder det?
OEKO-TEX certifikatet sørger ganske kort og enkelt blot for, at du kan hoppe i dit tøj med god samvittighed. Det er imidlertid den mest kendte - og anerkendte - tekstilcertificeringen på verdensmarkedet, og fungerer som din sikkerhed for at gå med ikke-skadeligt tøj.

Indholdsfortegnelse

Det er ikke længere nødvendigt at gå på kompromis med hverken helbred eller miljø, når du vælger dit næste OEKO-TEX certificeret tøj. OEKO-TEX giver dig en nem og overskuelig måde at få et overblik på. Det betyder for dig, at du ikke behøver at bekymre dig om sikkerheden i dine tekstiler. Her kan du læse – og lære – mere om, hvad OEKO-TEX er for en størrelse, og hvad det betyder for dig.

OEKO-TEX giver dig mulighed for at passe på dig selv og miljøet

Hvis man skiller ordene i OEKO-TEX, så får man ”øko” og forkortelsen for det engelske ord ”textiles”. Selve OEKO-TEX er et internationalt certificeringssystem, der står for at undersøge og afvikle test af sundhedsskadelige stoffer, allergi- og kræftfremkaldende stoffer i produceringen af dit tøj. Kombineret med dette, er der også krav til at mængden af skadelige miljøstoffer, der frigives ved produceringen af tekstilet, sænkes markant. Her kan du læse mere om, hvordan du kan sikre dig at miljø og tekstil er i orden, når det kommer til tekstilerne derhjemme.

For OEKO-TEX er gennemsigtigheden altafgørende, da det først og fremmest er mærket, som gør, at du kan vide dig sikker på det specifikke tekstil. Altså tekstilet som du har i hænderne eller på kroppen, ikke vil være skadeligt for dig eller folk du har kært. Men hvordan kan du så vide sig sikker på, at det stof du står med i hænderne, ikke er skadeligt? Årligt laver OEKO-TEX stikprøver, internt, på tværs af de internationale afdelinger. Det er også her, at de erhverver sig ny information om, hvad der er skadeligt – og det er dét, der gør, at de opnår benævnte gennemsigtighed. Du er altså sikker på, at alle tekstiler, som bærer OEKO-TEX STANDARD-100 mærket er gennemtestet både indledningsvist og løbende.

Hos Bambuni er vi opsatte på, at vores produkter tilgodeser miljø og forbruger, når det kommer til vores bambustekstiler. Du vil derfor i alt vores bambustøj finde et OEKO-TEX STANDARD 100-certifikat.

”Nice to know” om OEKO-TEX certificeringen

Det er nærmest kun gode ting, som man kan opnå ved brug af et OEKO-TEX-certificeret produkt. Der er dog en række ting, der skal tages med i overvejelserne, når du skal købe dit tøj. Ligesom med så mange andre produkter så er der nemlig forskel på, hvad der passer bedst til dig. Det hele afhænger af dig og hvem, og hvad dit tøj skal bruges til.

De fire produktklassecertificeringer indenfor OEKO-TEX

Der findes fire forskellige produktklasser, som skal være med til at differentiere mellem, hvad den enkelte har brug for eller mangel på samme. Produktklasserne er med til at definere ”sikkerheden” på tekstilerne, og der er faktisk rimelig stor forskel på dem.

Produktklasse 1

Produktklasse 1 er primært forbeholdt tekstiler til babyer og nyfødte. Produktklasse 1 er egnet til skrøbelige og rene væsener, hvilket betyder, at det er essentielt at tekstilet er 100% ”rent”, så det ikke har/får en negativ effekt på dit barns helbred. Produktklasse 1-produkter er derfor ’toppen af poppen’ og kategoriseret som den strengeste kategori

Produktklasse 2

OEKO-TEX STANDARD100 produktklasse 2 egner sig bedst til de typer af produkter, som kommer direkte i kontakt med vores hud. Her drejer det sig om produkter som f.eks. trøjer, undertøj, madrasser, sengetøj, håndklæder etc.. Produktklasse 2 anvendes ofte på disse produkter, fordi de er i direkte kontakt med huden. Det betyder imidlertid, at det er altafgørende, at denne produktklasse også er blevet tjekket ordentligt efter. De er derfor kategoriseret som værende fri for skadelige stoffer, der har/kan have en negativ indflydelse på dit helbred.

Produktklasse 3

OEKO-TEX STANDARD100 produktklasse 3 egner sig bedst til de typer af produkter, som ikke kommer i direkte kontakt med vores hud. Her drejer det sig om produkter såsom jakker, bælter. Selvom de ikke kommer i direkte kontakt med din hud, så betyder certificeringen selvfølgelig, at du stadig kan vide dig sikker på, at disse produkter også er tjekket efter skadelige stoffer. Produktklasse 3 produkter er ikke definitivt dårlige og farlige – tværtimod – men, producenterne får ofte ikke godkendt i højere produktklasse, da det ikke er en nødvendighed.

Produktklasse 4

OEKO-TEX STANDARD100 produktklasse 4 omfatter typisk dekorationsprodukter.

Generelt vil det altid være en god huskeregel at vælge tøj/tekstiler, som er certificeret med OEKO-TEX STANDARD100 certifikat i produktklasse 2 og opefter. Du kan se det lidt som din sikkerhed for, at det tekstil du køber hverken er til fare for dig, dine nærmeste og/eller miljøet.

Du kan også læse:

Hvad er forskellen på silke og bambus?
Viden

Hvad er forskellen på silke og bambus?

Der er ingen tvivl om, at både bambus og silke er materialer, som har en masse fordele og ikke mindst ligheder mellem hinanden. Jeg dykker i denne artikel ned i, hvordan bambus og silke bliver produceret, og prøve at give et svar på, hvad der er bedst – på trods af, at det er individuel smagssag.

Bambus sengetøj i beige fra Bambuni
Guides

Guide: Hvor ofte skal man skifte sengetøj?

Hvor ofte skal man skifte sengetøj, er et spørgsmål vi får utroligt ofte i vores kundeservice. Vi har derfor valgt at få udarbejdet dette blogindlæg, da det omhandler de mest gængse huskeregler, og hvorfor vask af – ‘normalt’ – sengetøj er så vigtigt. Det er en disciplin, du skal lære at mestre – så læs videre, og til ende, så bliver det en inkorporeret del af dine fremtidige vaskevaner.

Bambus strømper uden elastik i sort
Blog

Åndbare strømper – Hvad er åndbare sokker?

Åndbare strømper er en populær type strømper, der er designet med specielle materialer, der tillader luft at cirkulere rundt om fødderne. Disse strømper har mange fordele for brugeren, herunder øget komfort, mindre sved og lugt samt en reduceret risiko for skader. I denne artikel vil vi se nærmere på, hvad åndbare strømper er, og hvorfor de er blevet så populære.

Fået kølende tøj af bambus
Blog

Kølende tøj – hold dig afkølet og komfortabel i varmen

Sommeren kan være en udfordring, når det kommer til at holde sig kølig og komfortabel. Men med det rigtige tøj kan du nemt holde dig afkølet, uden at gå på kompromis med udseendet. Kølende tøj er en ideel løsning til dig, der ønsker at holde sig afkølet i varmen. I denne artikel vil vi se på, hvad kølende tøj er, og hvordan det virker. Afslutningsvis dykker vi ned i, hvorfor det kan være en god mulighed for dig.

Min kurv
Køb for 499,00 kr. mere og få gratis fragt!
Din kurv er tom.

Du har endnu ikke tilføjet nogle varer.