Cart 0 0,00 kr.
Cart 0 0,00 kr.
Lad kølende sengetøj give dig en god nats søvn

Lad kølende sengetøj give dig en god nats søvn

Lad kølende sengetøj give dig en god nats søvn
Kender du følelsen af at vågne om natten badet i sved og så prøve at falde i søvn igen? Det kan være rigtigt ubehageligt, og hvis det er en regelmæssig oplevelse, så kan det også få store konsekvenser for kvaliteten af din søvn.

Hvis du gerne vil undgå hedeture og i stedet komme til at sove bedre om natten, så bør du måske overveje at udskifte dit sengetøj – måske har du nemlig brug for kølende sengetøj. Læs med herunder og bliv langt klogere på de mange fordele ved kølende sengetøj.

Hvad er kølende sengetøj?

Kølende sengetøj kan lyde mærkeligt, hvis du ikke kender det i forvejen – men det er faktisk slet ikke så mystisk en ting endda. Kølende sengetøj er nemlig sengetøj, som er lavet af materialer, som tillader din hud at trække vejret, samtidig med det også transporterer fugt væk fra den.

Derved er sengetøjet i sig selv ikke decideret kølende, men på grund af stoffets egenskaber, så vil det generelt holde sig køligere end sengetøj lavet af materialer, som ikke tillader åndbarhed og transport af sved.

Kølende sengetøj bliver blandt andet lavet af bomuld eller hamp, men især bambus sengetøj indeholder nogle super gode fordele, som du vil kunne drage nytte af, hvis du har tendens til at få svedeture om natten.

Fordelen ved bambus

Bambus er en fiber, som er blevet enormt populær inden for de seneste år – både fordi det er er relativt bæredygtig, men også fordi det rummer så mange gode fordele. En af de helt store fordele ved materialet er, at det er temperaturregulerende, og det er nyttigt både i almindeligt tøj, men selvfølgelig også i sengetøj.

Faktisk er bambus så god til at suge sved og fugt, og derved holde kroppen tør og temperaturen stabil, at den slår bomuld med flere længder. Derfor er der også mange mennesker, som vælger udelukkende at købe sengetøj af bambus, når de først har prøvet det én gang.

Fordelene ved at bruge kølende sengetøj

Som de gode kvaliteter i bambus, men blandt andet også bomuld og hamp, indikerer, så er der altså nogle store fordele at hente, når du overvejer at købe kølende sengetøj. Et lille udpluk af disse fordele er blandt andet:

Undgå gennemblødt nattøj

Denne fordel kan virke åbenlys, men ikke desto mindre kan det være en stor fordel at få, hvis du har en tendens til at svede meget om natten. Det er nemlig utroligt ubehageligt at ligge i vådt sengetøj eller en våd pyjamas, hvormed det kan være svært at falde i søvn igen. Når dit kølende sengetøj i løbet af natten sørger for at holde temperaturen reguleret, såvel som at det fjerner sved og fugt supereffektivt, så slipper du altså for dette ubehagelige problem. Vil du være helgarderet, findes der også bambus nattøj. Bambus nattøj har de samme gode kølende og svedabsorberende egenskaber.

Undgå muskelspændinger

I modsætning til den første fordel så er denne måske lidt mere overraskende; når du bruger kølende sengetøj, så kan du forebygge imod muskelspændinger såsom for eksempel hovedpiner og andre muskelsmerter.

Dette skyldes, at når du ligger og har det varmt om natten, så kommer du automatisk til at spænde i dine muskler. Det er med til at forringe din søvnkvalitet, da dine muskler dermed ikke bliver ordentligt udhvilede. Derfor vil du stadig føle dig udmattet, når du vågner.

Opnå en større velvære

En tredje fordel hænger lidt sammen med den første, men alligevel skyldes den også nogle af især bambus fibrenes andre egenskaber. Udover at være sved og fugt opsugende, så er bambus fibre også utroligt bløde. Derfor opnår du altså ikke kun en større velvære, fordi du ikke længere vågner badet i sved, men også fordi at bambus stoffet er så blødt og rart at sove i.

Du kan også læse:

Bambus strømper uden elastik i sort
Blog

Åndbare strømper – Hvad er åndbare sokker?

Åndbare strømper er en populær type strømper, der er designet med specielle materialer, der tillader luft at cirkulere rundt om fødderne. Disse strømper har mange fordele for brugeren, herunder øget komfort, mindre sved og lugt samt en reduceret risiko for skader. I denne artikel vil vi se nærmere på, hvad åndbare strømper er, og hvorfor de er blevet så populære.

Fået kølende tøj af bambus
Blog

Kølende tøj – hold dig afkølet og komfortabel i varmen

Sommeren kan være en udfordring, når det kommer til at holde sig kølig og komfortabel. Men med det rigtige tøj kan du nemt holde dig afkølet, uden at gå på kompromis med udseendet. Kølende tøj er en ideel løsning til dig, der ønsker at holde sig afkølet i varmen. I denne artikel vil vi se på, hvad kølende tøj er, og hvordan det virker. Afslutningsvis dykker vi ned i, hvorfor det kan være en god mulighed for dig.

Hvad er bambus viskose egentligt? Vi dykker ned i bambusviskose i denne artikel
Viden

Hvad er bambus viskose?

Vi får ofte rigtig mange spørgsmål om, hvad bambus viskose egentligt er. I denne artikel kan du læse hele processen i bambus fra skov til tekstil, og lære om, hvordan det egentligt kan lade sig gøre, at tage en af de hårdeste materialer, og lave dem så bløde, som bambus er.

Bambus tekstilpleje Vask & vedligeholdelse af dit bambustøj
Guides

Bambus tekstilpleje: Vask af bambustøj

Selvom bambus er en holdbar og bæredygtig tekstilfibre, kræver det stadig en vis grad af pleje for at opretholde tøjets kvalitet og holdbarhed. Heldigvis er det nemt at pleje dit bambustøj, når du ved hvordan, du skal gøre. I denne artikel vil vi give dig 10 enkle råd til at vaske og vedligeholde dit bambustøj, så det holder sig blødt, lækkert og i god stand i længere tid. Følg disse råd og få mest muligt ud af dit bambustøj, samtidig med at du reducerer dit klimaaftryk og tager et skridt mod en mere bæredygtig garderobe.

Min kurv
Køb for 399,00 kr. mere og få gratis fragt!
Din kurv er tom.

Du har endnu ikke tilføjet nogle varer.