KUN I DAG! GRATIS fragt med DAO til pakkeshops*
Cart 0 0,00 kr.
Cart 0 0,00 kr.

Sengetøj i bambus, hvor lang tid af vores liv bruger vi i sengen?

Bambuni bambus sengetøj i 100% bambus emmer af luksus og kvalitet, og er samtidig det gode valg hvis du tænker miljø- og bæredygtighed. Men hvorfor er det så vigtigt at have det ”rigtige” sengetøj? Og hvad er det rigtige, tænker du måske? Det vil vi forsøge at forklare dig her nedenfor.
Mennesker sover i gennemsnit en tredjedel af deres liv. Det betyder altså, at hvis du bliver 81,5 år, som er den gennemsnitlige levealder i Danmark. Du tilbringer derfor ca. 27 år af dit liv i sengen. Nu forstår du måske bedre, hvorfor det er så vigtigt at sove i en god seng, i lækkert kvalitets sengelinned som yder dig den mest optimale komfort.

Hvorfor vælge sengelinned i bambus materiale?

Det kan være en jungle at finde det rigtige sengelinned. Det skal være pænt, det skal passe til indretningen. Det skal være blødt og behageligt og måske endda også miljøbevidst? Som forbruger har vi mange krav til bl.a. vores tøj. Både i forhold til hvad tøjet indeholder af kemi men også til, hvordan det er produceret, og generelt hvilket aftryk det afsætter på vores jord. Hvorfor gå på kompromis med noget, som vi tilbringer 7-8 timer i, hver nat?
Ved at vælge bambus sengelinned som dit foretrukne, vælger du sengetøj der giver din krop bedre mulighed for at ånde. Det hjælper din krop til at slappe bedre af og få mere ro. Med bambus sengelinned følger rigtig mange gode egenskaber, som du ikke finder i anden tekstil. Sengetøj og lagen i bambus fra Bambuni er lavet i 100% OEKE-TEX mærket bambus, og du får sengetøj som bl.a. er ekstrem blødt, temperaturregulerende, svedtransporterende og antibakterielt. Der er altså snak om forkælelse for både krop og sjæl. 

Sengetøjets mange gode bambus egenskaber som du ikke finder i andre tekstiler

Sengetøj produceret i bambus materiale, har som sagt mange gode egenskaber med sig. Noget helt unikt, du ikke finder i nogen anden tekstil. Foruden de mange gode egenskaber, er bambusfibre runde i overfladen, hvilket giver en glat og blød overflade, som ikke ændre sig efter vask. Derfor er bambus også fuldstændig ideelt at lave sengetøj af. Bambus materiale sørger nemlig for, via sine temperaturregulerende egenskaber, at afkøle dig når det er varmt og samtidig give dig varmen når det er koldt. Sengetøjet er også ideelt til dig som har det varmt og sveder om natten, idet bambussengetøjet er super absorberende og svedtransporterende. Disse egenskaber gør, at sveden absorberes lynhurtigt og transporteres væk fra din krop. De lugtafvisende og antibakterielle egenskaber sørger for, at holde sengetøjet lugtfrit og frisk i længere tid end sengetøj lavet i andre tekstiler.
Vidste du at vores bambus lagner har samme gode egenskaber, du finder dem alle sammen lige her.

Hvorfor sengetøj fra Bambuni? – Vi har fokus på god komfort hele vejen igennem og går ikke på kompromis med kvaliteten

Vi har gjort en dyd ud af at udvikle det bedste bambussengetøj på markedet. Derfor er vores sengetøj også produceret i 100% OEKO-TEX mærket bambus. Det sikre at du får det absolut blødeste og lækreste kvalitets bambussengetøj. Foruden dette har vi haft enorm stor fokus på at lave en lynlås som er ekstra holdbar og slidstærk. Alt for ofte opleves det, at lynlåsen er det første der bliver slidt eller går i stykker på ens sengetøj. Derfor kommer både vores dyne- og pudebetræk altså med en slidstærk lynlås, som er i samme kvalitet som selve sengetøjet. En solid lynlås, er med til at forlænge levetiden på dit bambussengetøj. I dynebetrækket finder du indvendig i alle hjørnerne fire bændler. På den måde kan du nemt og hurtig binde din dyne fast til det glatte dynebetræk. Dette sikre dig at dynen ikke folder i betrækket i løbet af natten, og er med til at forbedre kvaliteten på din nattesøvn.

Hvor ofte skal man egentlig skifte sit sengelinned?

Mange spørger, hvor ofte man skal skifte sengetøj? Både Astma- og Allergi Danmark samt Rådet for Bedre Hygiejne anbefaler, at man skifter sit sengetøj hver anden uge. Der er flere faktorer der spiller ind, når der kommer til at vurdere hvornår det er på tide at vaske sit sengetøj igen. Hvis du eks. bader om aftenen slæber du mindre snavs med dig ind i sengen. Dermed kan du også vaske dit sengetøj sjældnere. Hvorimod, hvis du har været syg, så anbefales det at skifte dit sengetøj oftere. Slutligt er der stor forskel på, hvor varmt vi har det om natten. Her kommer bambussens gode egenskaber virkelig i spil. Hvis du normalt sveder meget i sengetøj af bomuld, anbefales det at skifte sengetøj endnu oftere end hver 14, dag. Men da bambussengetøj er svedtransporterende og absorberende, klistre det ikke på samme måde til kroppen og bliver vådt af sveden. Sengetøjet leder altså sveden væk fra din krop. De antibakterielle- og lugthæmmende egenskaber gør også, at bakterier ikke lever nær så godt i bambus som i bomuld. Derfor holder dit bambussengetøj sig frisk og lugtfri i længere tid, hvorfor det ikke er nødvendigt at skifte det oftere.

Vores anbefaling til hvordan du bør vaske dit bambus sengetøj - vask ved 30-40 grader og lad det gerne lufttørre

Vi anbefaler altid at man lige skyller sit sengetøj igennem inden man skal bruge det første gang, dette blot på et koldvandsprogram eller ved 30 grader. Ofte vasker man sit sengetøj på 60 grader. Men da bambustekstil har antibakterielle egenskaber, kan du nøjes med at vaske dit nye bambussengetøj på 30-40 grader. Dette skyldes, at bakterier ikke på samme måde kan leve i bambus som det kan i eks. bomuld. Bambustekstil tørrer hurtigt ved lufttørring, men tåler også at komme i tørretumbleren ved laveste varmegrader. Hæng det gerne op i den friske luft, dog helst ikke i solen da det kan give skjolder på sengetøjet. Duften af sengetøj der har hængt ude er bare den bedste, og duften af rent bambus sengetøj er bare endnu bedre. Se alt vores fantastiske bløde og lækre bambus sengetøj lige her. 

Min kurv
🎁 Køb for 399,00 kr. mere og få fri fragt!
Din kurv er tom.

Du har endnu ikke tilføjet nogle varer.