BLACK WEEK - SPAR MINDST 20% OG OP TIL 60% PÅ HELE SHOPPEN
BLACK WEEK - SPAR 20-60% PÅ HELE SHOPPEN
Cart 0 0,00 kr.
Cart 0 0,00 kr.

Bambus – Vejen til en mere bæredygtig tøjproduktion

I en tid hvor bæredygtig fylder mere i de fleste menneskers mindset, er mange, naturligt nok, også begyndt at kigge på, om de kan træffe mere bæredygtige valg, når det kommer til valg af tøj og sengetøj. Og hvis man vælger tøj og sengetøj produceret af bæredygtigt bambus, er man godt på til en mere bæredygtig livsstil.

Hvis du gerne vil vide mere om materialet, dets kvaliteter, og hvordan det samspiller godt med en bæredygtig tøjproduktion, vil vi herunder prøve at gøre dig klogere på de mange facetter omkring bæredygtig bambus og tøjproduktion.

Er bambus bæredygtigt?

At bambus i sig selv er bæredygtigt, kan der ikke herske megen tvivl om. En af faktorene der understøtter det faktum er, hvor hurtigt bambus vokser. Det er en af de hurtigst voksende planter i verden, som nogle steder kan vokse op til 2,5 meter på bare 24 timer.

Samtidig kan det høstet jævnligt, uden at omkringliggende miljø lider skade. Bambus er nemlig en græssort, som hurtigt vokser ud igen. Det er lidt ligesom en græsplæne, der vokser hurtigt ud igen efter slåning. Det betyder altså også, at det ikke er nødvendigt at genplante bambus.

Samtidig er det en sort, som ikke kræver specielt meget vedligeholdelse, for at trives og have det lækkert. Endvidere er det faktisk ikke nødvendigt at bruge kunstgødning eller pesticider til dyrkning af bambus. Det er bl.a. fordi bambus har et højt indhold af Bamboo, som giver planten et godt naturligt forsvar mod bakterier og andre skadedyr.

Men at bambus som materiale er bæredygtigt, gør selvfølgelig ikke, at selve tøjproduktionen per automatik er bæredygtig. Det afhænger nemlig fra producent til producent, om de har en bæredygtig tøjproduktion.

Hos Bambuni vil vi gerne passe på planeten, og derfor har alle vores produkter OEKO-TEX ® standard 100 certificering. Så hvis du fx. køber bambusstrømper til mænd eller til kvinder hos Bambuni, kan du være sikker på, at det er produceret 100% uden sundhedsskadelige stoffer, pesticider og tungmetaller, som kan være skadelige for mennesker og for vores miljø.

De mange kvaliteter ved at bruge bambus til bæredygtig tøjproduktion

Der er flere grunde til, at bambus er blevet et populært valg som materiale, når det kommer til bæredygtig tøjproduktion. Udover at være en plante, som ikke kræver megen vedligeholdelse eller pleje, har den nemlig nogle praktiske og miljøvenlige funktioner.

Svedtransporterende

 

Bambustøj har en rigtig god evne til at transportere sved og varme væk fra huden, så det fordamper, samtidig med at det holder kroppen tør og behagelig hele dagen lang. Grunden til at bambus tøj er så godt til at transportere sved er, at tekstil af bambusviskose i princippet har mange af de egenskaber, som selve bambusplanten.

En bambusplante er nemlig utrolig effektiv i forhold til at optage og udnytte vand. Den kan faktisk optage helt op til tre gange af sin egen vægt i vand. Derfor er bambustekstil også langt bedre til at absorbere og transportere vand end bomuld er.

Samtidig har bambusviskose en helt specielt molekylærstruktur med mikro mellemrum og huller mellem fibrene, hvilket betyder at materialet bliver endnu mere åndbart.

Minimerer global opvarming

 

Bambus kan faktisk også være med til at minimere den globale opvarmning. Den producerer nemlig 35% mere ilt, end en tilsvarende mængde træer. Samtidig optager den også omkring fem gange så mange drivhusgasser, som en tilsvarende mængde træer ville.

Mindre vask

 

Bambustøj har en række antibakterielle egenskaber, som først og fremmest gør tøjet mere modstandsdygtigt overfor bakterier og svedlugt. Men det stopper ikke her. Det betyder nemlig også, at tøjet kan vaskes på lavere temperaturer, og at det ikke behøver at blive vasket lige så ofte.

Det er selvfølgelig rigtig godt for miljøet, fordi man så vil bruge mindre energi og vand på vaskning af tøj.

Biologisk nedbrydelig

 

I sin grundesses er bambusfibre en regenereret cellulosefiber, og det betyder, at den – ligesom bambusplanter – kan nedbrydes 100% af naturen.

Stort udvalg af svedtransporterende bambustøj og bambussengetøj

Hvis du gerne vil bidrage til en mere bæredygtig tøjproduktion, og gerne vil opleve de lækre funktioner bambustøj og bambussengetøj har, kan du udforske vores store udvalg her på Bambuni.

Vi har bl.a. lækkert bambussengetøj i forskellige mål, komfortable og åndbare underbukser samt bambusleggins og shorts til kvinder.

Alle vores produkter har den højeste kvalitet indenfor bambusfibre, og alt er produceret med stor fokus på lækker komfort.

Min kurv
🎁 Køb for 499,00 kr. mere og få gratis fragt!
Din kurv er tom.

Du har endnu ikke tilføjet nogle varer.